De jacht naar performanceVermogensbeheer is het constant

aanpassen van strategieen aan veranderende markten.

Hallo, wij zijn JRC

JRC staat voor Jannis Raftopoulos Consultancy, tegenwoordig beter bekend als JRC Capital Management GmbH. Onze onderneming is opgericht in Januari 1994 en is reeds 22 jaar actief als institutioneel vermogensbeheerder.

In 2015 hebben wij besloten onze diensten ook aan te bieden aan particuliere beleggers en onze firma heeft sindsdien een behoorlijke groei meegemaakt.

Momenteel hebben wij ruim 350 miljoen euro onder beheer en wij zijn 1 van de weinige Europese vermogensbeheerders die zich voornamelijk richt op het handelen in Valuta’s, Grondstoffen, Indexen, Fondsen en Aandelen.

Onze focus ligt op performance, geen poespas, geen hoge kosten, geen onduidelijkheden en geen grote show. Gewoon werken aan stabiele performance.  

Interbancaire valutahandel

Het handelen in valuta’s heeft vele voordelen ten opzichte van het handelen in bijvoorbeeld aandelen. De interbancaire valutamarket is een 24-uursmarkt met een dagelijks geschat volume van meer dan 4 biljoen euro, wat de valutamarkt niet alleen de grootste markt ter wereld maakt, maar door de ongekende volumes ook een erg liquide markt met extreem lage kosten maakt.  

Hierdoor wordt handelen in valuta’s een uitstekend alternatief voor het beleggen in traditionele markten. 

Hoe werken wij

JRC werkt voornamelijk met algoritmische handelssystemen, die volledig autonoom kunnen functioneren. Wij gebruiken de rekenkracht van deze systemen om de markten te analyseren en om onze handelsdesk vervolgens van technisch onderbouwde handelssignalen te voorzien.   

Wij kiezen ervoor om de systemen niet helemaal zelf te laten handelen, omdat systemen geen fundamentele nieuwsberichten kunnen verwerken.  

Onze handelsdesk besluit dan ook aan de hand van enkele vastgestelde criteria of deze handelssignalen worden opgevolgd.  

Deze samenwerking tussen machine en mens heeft ervoor gezorgd dat JRC Capital Management over een langere tijd gezien een aantrekkelijke performance heeft kunnen bewerkstelligen.

Enkele feiten op een rij

Hoofdactiviteiten

Institutioneel en Particulier Vermogensbeheer  

Bedrijfsgegevens

  • JRC is opgericht in 1994
  • JRC heeft 29 personeelsleden
  • JRC heeft 350 miljoen euro onder beheer  

Samenwerkingen

  • Erasmus universiteit
  • Credit Suisse
  • Deutsche Bank
  • Europese Unie

Regulering

Carrière

Ben jij klaar voor een carrière in de beleggingswereld? Bekijk ons vacatureoverzicht.

Meer weten over rendementen?